Запитването Има ли полезни социални умения, които се усвояват бързо?“ 

...
Запитването Има ли полезни социални умения, които се усвояват бързо?“ 
Коментари Харесай

10 прости навика, с които мигновено печелим симпатии

Запитването „ Има ли потребни обществени умения, които се усвояват бързо? “  се появява в  уеб страницата за шерване Quora, където хората търсят отговори на най-различни въпроси от всевъзможни сфери на живота.

От Inc.com цитират отговорите на Милена Рангелов, докторант по гражданско инженерство и блогър, която споделя 10 съвета в поста си за Quora.

Те са:

1. Гледайте хората в очите.

2. Усмихвайте се.

3. Задавайте въпроси.

Важно е обаче да не затрупвате събеседника си с прекомерно доста въпроси, все едно сте детектив. Целта е да покажете същински интерес към неговия живот и усеща, а не да разберете каквво е правил предишния четввътък.

4. Не говорете доста.

Когато някой споделя история, няма потребност да търсите успореден образец от вашия живот, с който да я свържете. Едно „ Супер, това е ужасно! “ е задоволително.

5. Когато представяте някого, направете го суперзвезда.

" Това е моят другар Том. Срещнах го на работа и той ми избави задника, когато трябваше да предам първия си план, преди да изтече крайният период! Не мога да си показва какво щеше да се случи, в случай че не беше той! “

6. Опитайте се да запомняте имена.

Знам, че множеството хора обичат да акцентират, че не се оправят добре със запомнянето на имена. Истината е, че това е относително просто умеене, което, като всяко друго, може да бъде усвоено извънредно бързо.

Ако не сте чули или разбрали добре, накарайте събеседника си да се представи отново. В случай, че по-късно забравите, попитайте общ другар, който да ви го напомни. 

7. Правете паузи.

Това ще ви направи по-убедителен и убеден, а  хората ценят високо решителността. Не се подавайте на изкушението да обяснявате едно и също нещо по пет пъти или да запълвате тишината с общи приказки. Кратките паузи могат да бъдат доста авторитетни, в случай че човек знае по какъв начин да ги изпозлва.

8. Когато някой е пресечен по средата на роман, припомнете му до къде е стигнал и го накарайте да го приключи.

  " Хей, може ли да завършиш историята за велосипедната езда? Последното нещо, което загатна, преди да те пресечен, беше, че кучето е почнало да вие. "

Хората се усещат поласкани, когато някой демонстрира същински интерес към това, което споделят. Винаги е конфузно да те пресечен до момента в който разказваш нещо. Но, вие сте внимавали задоволително, с цел да запомните до каква степен е стигнал разказът и връщате назад в играта едно несъзнателно смачкано самочувствие. Това се помни! С положително и признателност.

9. Не се оплаквайте.

Всички познаваме този вид хора (аз ги назовавам „ енергийни вампири “, тъй като изсмукват силата от околните). Те не стопират да хленчат и да се оплакват от всичко, било то проекта, над който работят или политиката на страната. Оплакването отблъсква хората, опитвайте се да го избягвате.

10. Един от най-важните принципи, който последвам в живота, е да оставям всичко в по-добро положение, в сравнение с когато съм го намерила.  

Офиси, жилища, хотелски стаи, градове и даже настроението на непосредствен човек. След всяка среща си задавам въпроса: „ В по-добро положение ли го оставям, откакто се срещнахме? Успях ли да го развеселя и ободря? Дадох ли му нужната любов и поддръжка? “, споделя Милена Рангелов.

Ако подхождате към всички обществени взаимоотношения с тази простичка и откровена доброжелателност, постоянно ще постигате положителни резултати. Всичко останало е просто допълнение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР